Overslaan naar content

Projectarchitect (NL)

Op locatie
 • Rotterdam, Zuid-Holland, Nederland

Functieomschrijving

Mei architects and planners is op zoek naar een projectarchitect met uitstekende design skills en ervaring in binnenstedelijke woningbouw!


Wij zijn op zoek naar een ervaren projectarchitect met frisse ideeën en inspirerende energie om mee te werken aan selecties, uitdagende ontwerpopgaven en het realiseren van spraakmakende projecten voor toonaangevende opdrachtgevers. Heb jij minstens 5 jaar ervaring in een vergelijkbare functie? Ben je ambitieus en heb je goede design skills? Dan hoor jij bij Mei!

Mei architects and planners is een internationaal opererend en prijswinnend architectenbureau in Rotterdam met brede expertise op het vlak van herbestemming, stedenbouwkundige strategieën en innovatieve nieuwbouw concepten. Mei is koploper op het gebied van Paris Proof, biobased en circulair ontwerpen, waar SAWA in Rotterdam een spraakmakend voorbeeld van is.


Functie

Als projectarchitect bij Mei architects and planners werk je aan verschillende projecten. Je bent zelfstandig bezig met ontwerp- en advieswerk in alle fasen van een bouwproces; van eenvoudig tot zeer complex. Ook heb je klantcontact en coördineer je het werk van junior professionals. Je hebt ervaring met technische detaillering en materialisatie en je kan feilloos de inbreng van alle adviseurs perfect samen te brengen. Je weet wat je moet aanleveren aan tekeningen, documenten, presentaties en modellen in diverse fases van het project. Met het opdoen van jouw kennis en ervaring, neemt ook je zelfstandigheid en verantwoordelijkheid toe; je gaat ontwerpen op steeds hoger niveau en je groeit in klant- en contextkennis. In deze rol kun je jezelf uitstekend ontwikkelen tot een senior professional en een grote bijdrage leveren aan bijzondere projecten, bij een vooruitstrevend en internationaal gerenommeerd bureau.


Jouw profiel

Wij zoeken professionals met een hoge mate van efficiënt werken, leervermogen en communicatiekracht. Je bent snel van begrip, kan goed anticiperen, schakelen tussen diverse projecten en je werkt gestructureerd. Daarnaast vind je het leuk om samen te werken en draag je bij aan de energie en daadkracht van ons team.


Kijken we naar je vaardigheden, dan vinden wij presenteren erg belangrijk, daarnaast presenteren, plannen en organiseren, en analytische competenties. Waarbij jouw ontwerp skills passen bij ons bureau: wij maken aansprekende, gezonde gebouwen vanuit een sterk concept. Gedurfd, helder en identiteitsvol.


Wij zoeken iemand met het volgende profiel:

  • Je hebt passie voor architectuur, materiaal en techniek;
  • Je hebt een intrinsieke motivatie voor circulair en biobased bouwen;
  • Je bent op de hoogte van actuele ontwikkelingen in de architectuur en maatschappij;
  • Je bent sterk in het managen van een project;
  • Je bent een team player;
  • Je beschikt over aantoonbare ontwerpvaardigheden;
  • Je bent precies en werkt nauwkeurig;
  • Je bent positief kritisch naar jezelf en anderen;
  • Je bent wendbaar en leergierig;
  • Je wordt enthousiast van sparren met de partners op kwaliteit en bureaubeleid;
  • Je begrijpt de dynamiek tussen architect en opdrachtgever en hoe hiermee op te gaan;
  • Je hebt kennis van wet- en regelgeving;
  • Je beheerst software als SketchUp en AdobeCS (Revit is een pré);
  • Je hebt minimaal 5 jaar gerichte, aantoonbare vergelijkbare werkervaring met een grote zelfstandigheid en verantwoordelijkheid binnen projecten;
  • Je hebt uitstekende communicatieve vaardigheden;
  • Je spreekt en schrijft vloeiend Nederlands en kan ook goed uit de voeten met Engels;
  • Staat open voor een assessment.

Vereisten


Waarom kom je werken bij Mei?

Binnen een gemotiveerd team van ongeveer 25 internationale professionals kan jij snel groeien. Je zal aan de hand van de 5 kernwaarden van Mei, werken aan bijzondere projecten in binnen- en buitenland, zoals het unieke houten woongebouw SAWA in Rotterdam, het Kabeldistrict in Delft of verschillende herbestemmingsprojecten in Duitsland zoals de Gasometer in Münster. Onze projecten worden regelmatig bekroond en met het hele team gevierd. Fenix I in Rotterdam heeft al meer dan 20 awards op zijn naam staan en ook SAWA heeft al vele internationale awards gewonnen.


Onze cultuur kenmerkt zich door de manier waarop wij samenwerken, onze ambitie voor vernieuwende en verbindende architectuur en de ruimte die jij krijgt om te groeien en je te verbinden aan een project. Via ons interne opleidingsprogramma ‘Mei Academy’ organiseren we regelmatig cursussen, lezingen en excursies. Natuurlijk zijn er ook regelmatig borrels, zodat je je collega’s snel goed leert kennen. Mei biedt een flexibele en gezonde werkomgeving waar jij als persoon en jouw ontwikkeling centraal staan. Wij werken binnen reguliere werktijden en de vrijheid om jouw werkweek zelf in te richten is voor ons vanzelfsprekend. We willen graag ontzorgen en comfort bieden op het gebied van gezin en reisafstanden. Health and family first! Neem een kijkje op onze ‘Werken bij Mei’-pagina voor meer info over ons kantoor, team en andere leuke feiten!

Ben jij de geschikte kandidaat? Dat zijn wij bereid om de voorwaarden van jouw huidige arbeidsovereenkomst over te nemen.


Enthousiast?

Stuur dan je CV, een korte motivatie en je portfolio via het sollicitatieformulier.

of

Kijk op www.mei-arch.eu voor een indruk van ons werk. Voor meer informatie over ons kantoor, de mensen en de sfeer, kijk je op: www.mei-arch.eu/werken-bij-mei.